Geoportál ČÚZK
přístup k mapovým produktům a službám resortu


Zvolte jazyk/Choose your language: Česky English



Aktuality

27.05.2024
Aktualizace nové datové sady INSPIRE pro téma Ortofotosnímky (OI)
Více
27.05.2024
Rozšíření celoplošné vrstvy "Císařských otisků"
Více
17.05.2024
Aktualizace Data250
Více
18.04.2024
Aktualizace Data50
Více

Archiv aktualit


Úprava aplikace Geoprohlížeč

16.12.2015

.
Úprava aplikace Geoprohlížeč
Funkce Nastavení mapy Souřadnicové systémy v Geoprohlížeči byla rozšířena o možnost přepínání mezi celkově 13-ti souřadnicovými systémy, resp. mezi jejich 16-ti kódy (u třech systémů je používáno více číselných označení).
Tyto souřadnicové systémy, které jsou podporovány v prohlížecích a stahovacích službách publikovaných resortem ČÚZK, jsou popsány zde.
Dále byl v Geoprohlížeči upraven nástroj pro ovládání mapových kompozic (Změnit mapu) a doplněny ikony pro přechod do dalších mapových aplikací (Archiv LMS, Analýzy výškopisu) s možností pokračovat v práci na stejném místě v mapě.
Aplikace je nyní snáze konfigurovatelná nejen pro administrátory Geoportálu, ale i pro uživatele. Po přihlášení do aplikace má uživatel registrovaný na Geoportálu k dispozici nástroj Uživatelské konfigurace, který mu umožní vytvořit si vlastní podobu (sestavení) klienta a tuto dále sdílet mezi ostatními uživateli. Měnit může barevné téma, rozložení ovládacích prvků, výchozí mapovou kompozici a dostupnost, stav a konfiguraci pokročilých nástrojů.
.
.